نام محصول
ظروف آلومينيومي آشپزخانه نانوپات
متخصصان و پژوهشگران علمی و پزشکی در سال های اخیر به این نکته رسیدند که برای تضمین سلامت غذا، فقط کیفیت و نوع مواد اولیه دارای اهمیت نیستند، بلکه یکی از عوامل مهم بروز بیماریهای مختلف در بدن ، برخی از ظروف پخت و پز آشپزخانه است.
این ظروف ، به تنهایی می توانند غذای پخته شده را مسموم نماید و یا در دراز مدت بر اثر کنده شدن روکش و یا ترکیب جنس ظرف با غذا ، عامل بروز بیماری های مختلف در بدن شوند. از طرفی بهداشتی بودن ظروف پخت و پز در طبخ غذای کودکان از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است، چرا که بدن کودکان در سنین رشد حساسیت بیشتری نسبت به الودگی های غذا از خود نشان می دهد.
محققان سال ها به دنبال فرمولی خاص جهت ساخت ظروفی بودند که بدون هیچ نوع روکش ، رنگ ، لعاب و حتی تفلون باشد تا در کیفیت غذای پخته شده هیچ نوع تاثیری به همراه نداشته باشد. ظروفی که حتی وقتی با سیم ظرفشویی شسته می شوند عمرشان افزایش یابد و از حیث طول عمر و مدت زمان استفاده از ظروف، بسیار مقرون به صرفه باشند (بیش از ۱۰ سال). این محققان از یک تجربه موفق در ساخت بدنه هواپیما کمک گرفتند : فرآیند هاردآنادایز .
در حدود سال ۱۹۴۰ ، ایالات متحده آمریکا تکنولوژی هارد آنادایزد (اکسید سخت آلومینیوم ) را بر روی قطعات و کامپننت های هواپیما مورد استفاده قرار داد و در سال ۱۹۸۷ جهت جلوگیری از مصرف آلومینیوم و روکش مواد پلیمری مانند تفلون در ظروف آشپزخانه،این صنعت در ساخت ظروف آشپزخانه مورد استفاده قرار گرفت.
ظروف هاردآنادایز ، هیچ نوع لایه و روکشی ندارند ، طعم غذا راتغییر نمی دهند و مواد مضری از خود به غذا پس نمی دهند. جایگاه اول صرفه اقتصادی را به خود اختصاص داده است، زیرا عمر ظروف هارد آنادایز بیش از ده سال بوده و در طول این مدت هیچ نیازی به بازسازی و ترمیم ندارند.
به¬دلیل انتقال یکنواخت و سریع حرارت، به هیچ وجه انرژی رسیده به ظرف از طریق شعله گاز هدر نمی رود و راندمان حرارتی ۳ برابری نسبت به ظروف رایج در بازار در این ظروف دیده می شود بنابراین نیازی به استفاده از شعله زیاد جهت پخت و پز نبوده و به راحتی می توان با استفاده از یک سوم شعله نسبت به ظروف متداول اما با مدت زمان یکسان، غذا را طبخ نمود.
به خاطر این موارد است که ظروفی که با این تکنولوژی تولید می شود مورد تأیید اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ آلمان، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، سازمان ملّی استاندارد، جامعه مخترعین و مبتکرین و سازمان ملّی استاندارد بریتانیا قرار گرفته است.

خصوصیات
ظروف هاردآنادایز
حفظ سلامت: این ظروف با تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و چیزی به عنوان روکش یا رنگ در آن به کار برده نشده است تا با سایش از بین برود، این خود فلز است که در یک فرایند بسیار پیشرفته به بالاترین درجه سختی رسیده است و مهم تر این که برخلاف ظروف آلومینیوم معمولی مانع از آزاد شدن یون و حل شدن فلز در داخل غذا می شود.
مقاوم بودن: با ایجاد اکسیداسیون سخت در سطح آلومینیوم سختی آن را به بالاترین درجه رسانده و مقاومت حرارتی سطح آن تا 1250 درجه سانتیگراد بالا برده می شود تا آنجا که حتی با انواع و اقسام جسم سخت نیز به راحتی آسیب نمی بیند و در مقابل حرارت بالا بدون آب و روغن نیز خصوصیات آن تغییر نمی کند.
طعم غذا: به علت عدم داشتن روکش طعم غذا تغییر نمی کند و مواد مضر از خود پس نمی دهد و انتقال یکنواخت حرارت در اکسیداسیون سطحی ایجاد شده باعث خوشمزگی طعم غذا و حفظ کیفیت و تازگی مواد غذایی می شود.
نچسب بودن ظروف: کافی است موقع استفاده اول ظرف را گرم کنید، سپس کره یا روغن را ریخته، شعله را پایین بیاورید و سپس مواد غذایی را داخل ظرف بریزید. به همین سادگی ظرف شما حالت نچسب خواهد گرفت. حتی برنج پخته شده و یا ته دیگ برشته را فقط با سرد کردن ته قابلمه و جدا کردن برنج از اطراف قابلمه به وسیله چاقو (مانند کیک) می توان به راحتی جدا کرد.
طول عمر زیاد: این ظرف بیش از ده سال عمر دارد و نیازی به بازسازی و ترمیم ندارد.
صرفه جویی در سوخت: جنس آن باعث سه برابر شدن حرارت رسیده به ظرف می شود و با انتقال کامل و یکنواخت حرارت نیازی به استفاده از شعله زیاد جهت پخت و پز ندارد و به راحتی با استفاده از یک سوم شعله نسبت به ظروف متداول با مدت زمان یکسان غذا را طبخ می کند.


نکات مهم
هنگام استفاده از ظروف هارد آنادایز
1- قبل از استفاده ظرف را با آب گرم، مایع ظرفشویی و سیم ظرفشویی یا اسکاچ به طور کامل بشویید.
2- به دلیل این که این ظروف ضد خش هستند، در موقع پخت و پز از قاشق و کفگیرهای فلزی و استیل هم می توانید استفاده نمایید. (جهت رعایت بهداشت)
3- قبل از ریختن روغن یا کره ظرف را گرم کنید تا بهترین حالت نچسب را پیدا کند.
4- بعد از گرم شدن ماهیتابه یا قابلمه شعله را کم کنید تا در مصرف سوخت صرفه جویی شود.
5- هرگز سرکه را به تنهایی درون ظرف نجوشانید. اما مواد ترشی به عنوان چاشنی غذا هیچ گونه ضرری برای ظروف نخواهد داشت.
6- هنگام پخت و پز با این ظروف مواد اسیدی مثل آب لیمو، سرکه، رب و … در آخر طبخ به مواد غذایی اضافه شود.
این نوع ظروف به علت ممانعت از نفوذ و یا حل شدن فلز آلومینیوم در داخل غذا از بیماری آلزایمر که در اثر استفاده از ظروف آلومینیومی عارض می شود جلوگیری می نماید.
